Bramborový chléb s mákem
70 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 60mililitrůVoda pitná
- 45gramůCukr krupice
- 7gramůDroždí sušené
- 240mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůMák - semena
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku s teplou vodou nasypeme droždí a rozmícháme. Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, mléko, promícháme, přilijeme vodu s droždím, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. To důkladně prohněteme, aby bylo vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout nejméně hodinu. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a necháme ještě hodinu kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.