Bramborový chléb s mákem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku s teplou vodou nasypeme droždí a rozmícháme. Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, mléko, promícháme, přilijeme vodu s droždím, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. To důkladně prohněteme, aby bylo vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout nejméně hodinu. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a necháme ještě hodinu kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.