Bramborový drobenkový koláč s jablky a ořechy

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka zbavená jadřinců nastrouháme i se slupkou nahrubo. Hrozinky omyjeme v sítu a necháme je odkapat.
  • 2
    Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do mísy, přidáme mouku, cukr (80 g), pokrájenou Heru a 1/2 lžičky soli. Bramborovou směs promícháme, polovinu dáme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Na těsto dáme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem (40 g), skořicovým cukrem, hrozinkami a posekanými vlašskými ořechy. Pak rozložíme poslední vrstvu z brambor, kterou pokapeme rozpuštěným máslem a koláč pocukrujeme.
  • 3
    Koláč dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
  • 4
    Po upečení vychladlý koláč posypeme práškovým cukrem s vanilkou, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.