Bramborový drobenkový koláč s jablky a ořechy
50 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůHera
- 120gramůCukr krupice
- 80gramůOřechy vlašské
- 30gramůHrozinky
- 1kusCukr skořicový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 300gramůJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka zbavená jadřinců nastrouháme i se slupkou nahrubo. Hrozinky omyjeme v sítu a necháme je odkapat.
- 2Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do mísy, přidáme mouku, cukr (80 g), pokrájenou Heru a 1/2 lžičky soli. Bramborovou směs promícháme, polovinu dáme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Na těsto dáme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem (40 g), skořicovým cukrem, hrozinkami a posekanými vlašskými ořechy. Pak rozložíme poslední vrstvu z brambor, kterou pokapeme rozpuštěným máslem a koláč pocukrujeme.
- 3Koláč dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- 4Po upečení vychladlý koláč posypeme práškovým cukrem s vanilkou, rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.