Bramborový knedlík
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli. Vypracujeme těsto a vytvarujeme z něj knedlíky.
- 2Připravené knedlíky zabalíme do fresh fólie a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme 20-30 minut podle vellikosti knedlík. Po uvaření vyjmeme, folii odstraníme a knedlíky nakrájíme na plátky.
- 3Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Levy
út 22. 7. 2014
Také dělávám bramborový knedlík, 1 kg brambor, 1 dětská krupička,1 vejce, špetka soli, a také jsou super
pupendo
po 27. 1. 2014
Knedlíky jsou výborné.
Marinavha
ne 1. 6. 2014
Doporučuji, dělala jsem první knedlíky v životě...a hned super...:)
Anonymní uživatel
so 7. 5. 2016
Bramborový knedlík
OK