Bramborový koláč s džemem a ořechy
60 min.
Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 370gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1,5kusyKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůDžem meruňkový
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření a posypání
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, přidáme rozsekané máslo, cukr, uvařené prolisované brambory, vejce, žloutek a kypřicí prášek. Válečkem vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
- 2Poté je rozdělíme na dva díly a vyválíme na tenké obdélníky. Jeden přemístíme na vymazaný plech, potřeme džemem, položíme na něj druhý plát těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
- 3Hotový koláč necháme prochladnout, posypeme cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.