Bramborový koláč s džemem a ořechy

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme, přidáme rozsekané máslo, cukr, uvařené prolisované brambory, vejce, žloutek a kypřicí prášek. Válečkem vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
  • 2
    Poté je rozdělíme na dva díly a vyválíme na tenké obdélníky. Jeden přemístíme na vymazaný plech, potřeme džemem, položíme na něj druhý plát těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
  • 3
    Hotový koláč necháme prochladnout, posypeme cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.