Bramborový koláč s mandlemi

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme uvařené, vychladlé a jemně nastrouhané brambory, mleté mandle a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto naplníme do máslem vymazané a moukou vysypané velké dortové formy a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Příprava náplně: brusinkový kompot (nebo marmeládu) našleháme s tvarohem.
  • 4
    Částečně vychladlý koláč rozkrojíme a potřeme náplní. Povrch koláče pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.