Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou
55 min.
Ingredience
- 140gramůTuk rostlinný
- 100gramůCukr krupice
- 300gramůBrambory vařené ve slupce
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 6lžicDžem rybízový
- 2lžíceCukr krystal
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, tuk, cukr a žloutky. Vytvoříme tužší těsto, které vyválíme na dvě placky. První přendáme na vymaštěný plech, potřeme rybízovou zavařeninou a přiklopíme druhou.
- 2Povrch potřeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem.
- 3Pečeme ve středně teplé troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.