Bramborový koláč se sardinkami
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 320gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůCibule červená
- 240gramůSardinky v oleji
- 30gramůKapary sterilované
- 120gramůPassata (drcená rajčata)
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůPaprika žlutá
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sardinky z konzervy necháme okapat, olej si ponecháme. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, kapary scedíme, papriky bez jádřinců rozkrájíme na proužky. Vařené brambory nastrouháme, vsypeme do mísy, přidáme mouku, vejce, špetku soli a vypracujeme bramborové těsto. Vytvarujeme kouli, kterou poté rozválíme na silnější kruhový plát. Vytvarujeme okraje, vnitřek potřeme drcenými rajčaty, poklademe kroužky cibule, zasypeme paprikami, kapary, poklademe sardinkami a pokapeme troškou oleje ze sardinek. Potřeme i okraje koláče.
- 2Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme koláč, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 45 minut. Pro prvních dvacet minut pečení zakryjeme koláč alobalem, na zbytek doby alobal odstraníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.