Bramborový koláč se sardinkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardinky z konzervy necháme okapat, olej si ponecháme. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, kapary scedíme, papriky bez jádřinců rozkrájíme na proužky. Vařené brambory nastrouháme, vsypeme do mísy, přidáme mouku, vejce, špetku soli a vypracujeme bramborové těsto. Vytvarujeme kouli, kterou poté rozválíme na silnější kruhový plát. Vytvarujeme okraje, vnitřek potřeme drcenými rajčaty, poklademe kroužky cibule, zasypeme paprikami, kapary, poklademe sardinkami a pokapeme troškou oleje ze sardinek. Potřeme i okraje koláče.
  • 2
    Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme koláč, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 45 minut. Pro prvních dvacet minut pečení zakryjeme koláč alobalem, na zbytek doby alobal odstraníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.