Bramborový koláč se strouhanými jablky a skořicí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a pokrájené máslo.
  • 2
    Jedním vejcem zaděláme trochu tužší těsto, které vyválíme na dvě stejné placky.
  • 3
    Jednu placku přeneseme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme strouhanými jablky a skořicovým cukrem.
  • 4
    Přikryjeme druhou plackou, kraje k sobě přitiskneme a povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Pečeme ve středně teplé troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.