Bramborový krém s krevetami a pórkem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 1kusPórek
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Rozehřejem máslo a olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme brambory a krátce orestujeme. Podlijeme vařícím vývarem a cca 10min povaříme.
- 2Mezitím vyloupeme krevety, odstraníme střívka a cca 2min orestujeme na rozehřátém oleji. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a osmahneme.
- 3Uvařené brambory spolu s vývarem rozmixujeme, polévku rozdělíme do misek, ozdobíme krevetami a pórkem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.