Bramborový makovec

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutek utřeme s cukrem a 4 lžícemi mléka do pěny. Přidáme uvařené, nastrouhané brambory, krupici, koření, mletý mák, kypřicí prášek a nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy, zvolna upečeme.
  • 3
    Prochladlý makovec namažeme pikantní marmeládou a potřeme libovolnou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.