Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 0,5šálekOlej stolní
- 0,5šálekCitronová šťáva
- 0,25kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
40 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a okurky na tenké plátky.
- 2Příprava majonézy: jeden uvařený žloutek utřeme s máslem spolu se žloutkem z čerstvého vejce, osolíme, přidáme nastrouhanou cibuli, opepříme, po lžičkách přimícháme olej a citrónovou šťávu.
- 3Hotovou majonézu smícháme s bramborami a okurkami a necháme dvě hodiny uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.