Bramborový trhanec
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůKompot meruňkový
- 2kusyVejce slepičí
- 0,38litrMléko polotučné
- 300gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, cukrem, solí a vejci. Těsto ředíme mlékem, aby bylo řidší.
- 2Na pekáči rozpálíme máslo a nalijeme na něj těsto ve vrstvě asi 1cm vysoké. Zprudka zapečeme v předehřáté troubě.
- 3Potom těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme.
- 4Podáváme s kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.