Bramborový trhanec

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, cukrem, solí a vejci. Těsto ředíme mlékem, aby bylo řidší.
  • 2
    Na pekáči rozpálíme máslo a nalijeme na něj těsto ve vrstvě asi 1cm vysoké. Zprudka zapečeme v předehřáté troubě.
  • 3
    Potom těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme.
  • 4
    Podáváme s kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.