Brambory na paprice a na smetaně
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSádlo škvařené
- 1kilogramBrambory rané
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1šálekSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vložíme je na jemně nakrájenou cibuli osmaženou na sádle. Opékáme, a až začne cibule žloutnout, přidáme papriku. Necháme ji osmahnout a potom brambory zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 2Vývar slijeme a zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Necháme přejít var a znovu nalijeme na brambory, které v omáčce prohřejeme.
- 3Podáváme jako hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.