Brambory na paprice a na smetaně

40 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 50gramůSádlo škvařené
    • 1kilogramBrambory rané
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1šálekSmetana 16% (pochoutková)
    • 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vložíme je na jemně nakrájenou cibuli osmaženou na sádle. Opékáme, a až začne cibule žloutnout, přidáme papriku. Necháme ji osmahnout a potom brambory zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
  • 2
    Vývar slijeme a zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Necháme přejít var a znovu nalijeme na brambory, které v omáčce prohřejeme.
  • 3
    Podáváme jako hlavní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.