Brambory pečené s provensálským kořením
40 min.
Ingredience
- 10kusůBrambory
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 2lžičkyProvensálské koření
- 2,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
- 0,5lžičkaPaprika pálivá mletá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Vápník
158 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omyté brambory, pokud možno stejné velikosti, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a uvaříme téměř doměkka. Vaříme přibližně 15 -18 minut. Pak je scedíme a rozkrájíme na poloviny i se slupkou. (Pokud budou větší, rozkrájíme je na čtvrtky.)
- 2Ve velké rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něj dáme brambory, posypeme je solí, pepřem, pálivou paprikou a provensálským kořením. Za stálého míchání brambory pečeme tak dlouho, až budou mít zlatohnědou kůrku a krásně voní. Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.