Brambory pečené s provensálským kořením

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Vápník
158 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté brambory, pokud možno stejné velikosti, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a uvaříme téměř doměkka. Vaříme přibližně 15 -18 minut. Pak je scedíme a rozkrájíme na poloviny i se slupkou. (Pokud budou větší, rozkrájíme je na čtvrtky.)
  • 2
    Ve velké rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něj dáme brambory, posypeme je solí, pepřem, pálivou paprikou a provensálským kořením. Za stálého míchání brambory pečeme tak dlouho, až budou mít zlatohnědou kůrku a krásně voní. Podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.