Brambory s parmezánem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
121 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Do pekáčku nalijeme rostlinný olej a vložíme brambory.
  • 3
    Parmezán nastrouháme na velmi jemném struhadle a přimícháme strouhaný muškátový oříšek. Nasypeme na brambory.
  • 4
    Vše ještě lehce posypeme sekanou petrželkou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při vysoké teplotě asi 30 minut. Brambory průběžně kontrolujeme a lopatkou obracíme. 10 minut před koncem pečení přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si nakrájeli na slabé proužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.