Brambory s parmezánem
45 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 80gramůAnglická slanina
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
121 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na čtvrtky.
- 2Do pekáčku nalijeme rostlinný olej a vložíme brambory.
- 3Parmezán nastrouháme na velmi jemném struhadle a přimícháme strouhaný muškátový oříšek. Nasypeme na brambory.
- 4Vše ještě lehce posypeme sekanou petrželkou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při vysoké teplotě asi 30 minut. Brambory průběžně kontrolujeme a lopatkou obracíme. 10 minut před koncem pečení přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si nakrájeli na slabé proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.