Brambory s uzeninou pečené v alobalu

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůBrambory
    • 250gramůKlobása Dunajská
    • 2stroužkyČesnek
    • 60gramůMáslo
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
85 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na kostky a mírně osolíme.
  • 2
    Čtyři čtverce alobalu potřeme máslem, rozdělíme na ně brambory a na kostičky nakrájenou uzeninu. Vše pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a solí. Alobal dobře uzavřeme.
  • 3
    Pokrm pečeme v suché remosce asi 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 5. 8. 2015
Brambory s uzeninou pečené v alobalu
Na tyto alobalové balíčky jsem využila zbytek špekáčků, je to fajn nenáročné chalupářské jídlo, které jsem doplnila zeleninovým salátem. Dá se připravovat jak ve zmíněné remosce, tak i samozřejmě v troubě a taky venku na grilu, třeba i v kempu.