Brambory s uzeninou pečené v alobalu
60 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 250gramůKlobása Dunajská
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůMáslo
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
85 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na kostky a mírně osolíme.
- 2Čtyři čtverce alobalu potřeme máslem, rozdělíme na ně brambory a na kostičky nakrájenou uzeninu. Vše pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a solí. Alobal dobře uzavřeme.
- 3Pokrm pečeme v suché remosce asi 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 5. 8. 2015
Brambory s uzeninou pečené v alobalu
Na tyto alobalové balíčky jsem využila zbytek špekáčků, je to fajn nenáročné chalupářské jídlo, které jsem doplnila zeleninovým salátem. Dá se připravovat jak ve zmíněné remosce, tak i samozřejmě v troubě a taky venku na grilu, třeba i v kempu.