Brambory zapečené s brynzou
30 min.

Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 500gramůSýr Brynza
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2gramyKmín drcený
- 200gramůZelenina nakládaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
51 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, pekáček vymažeme kouskem másla, na dno vyskládáme polovinu brambor, osolíme, okmínujeme, posypeme rozdrobenou brynzou, zakryjeme zbytkem plátků brambor, opět osolíme, okmínujeme, navrch položíme několik hoblinek másla a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 20 minut.
- 2Hotové brambory s brynzou naporcujeme, upravíme na talíře, a doplníme scezenou nakládanou zeleninou nebo čalamádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.