Brambory zapečené s kořenovou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1kusMrkev
- 1kusPetržel
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůBrambory
- 50gramůPórek
- 200mililitrůSmetana
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 1lžíceSýr Parmezán
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle.
- 2Přidáme 200 ml vody a dusíme do poloměkka.
- 3Přebytečnou vodu slijeme (můžeme použít jako vývar do polévek nebo do rizota).
- 4Zeleninu smícháme s brambory a pórkem a dáme do pekáčku.
- 5Smetanu smícháme s vejcem, solí a pepřem a nalijeme na zeleninu do pekáčku.
- 6Promícháme, posypeme sýrem a pečeme 25 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.