Brambory zapečené s mletým masem a lečem
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2decilitryMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1000gramůBrambory
- 500gramůMaso mleté - mix
- 400gramůLečo sterilované
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
710 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl a sladkou paprikou. Dusíme asi 20 minut. Potom přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 minut.
- 3Ve velké míse smícháme směs s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéci do trouby. Zapékáme asi 15 minut.
- 4Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme pekáček. Zapékáme dalších 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 11. 8. 2015
Brambory zapečené s mletým masem a lečem
Recept jsem vyzkoušela a chutnal skvěle. Je snadný a připravuje se ze snadno dostupných surovin. Brambory, cibuli jsem použila ze zahrádky a lečo jsem měla zavařené také z vlastních surovin. Brambory jsem si ve slupce uvařila den předem, lépe se potom krájí. Místo Eidamu jsem použila sýr Gouda 48%, jsme na něj zvyklí. Doporučuji všem a přeji dobrou chuť.😉