Brambory zapečené s mletým masem a lečem

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
710 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl a sladkou paprikou. Dusíme asi 20 minut. Potom přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 minut.
  • 3
    Ve velké míse smícháme směs s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéci do trouby. Zapékáme asi 15 minut.
  • 4
    Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme pekáček. Zapékáme dalších 15-20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 11. 8. 2015
Brambory zapečené s mletým masem a lečem
Recept jsem vyzkoušela a chutnal skvěle. Je snadný a připravuje se ze snadno dostupných surovin. Brambory, cibuli jsem použila ze zahrádky a lečo jsem měla zavařené také z vlastních surovin. Brambory jsem si ve slupce uvařila den předem, lépe se potom krájí. Místo Eidamu jsem použila sýr Gouda 48%, jsme na něj zvyklí. Doporučuji všem a přeji dobrou chuť.😉