Brambory zapečené se slanečky I

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slanečky vymáčíme, stáhneme, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Uvařené brambory nakrájíme na plátky.
  • 3
    Mísu vymastíme máslem a střídavě vkládáme tenké vrstvy brambor. Jen mírně solíme. Na ně dáme vrstvu slanečků a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstva musí být z brambor, které pokropíme máslem.
  • 4
    Vložíme do trouby a jakmile se začne péct, přilijeme mléko mírně osolené s rozšlehanými vejci a opět pokropíme máslem.
  • 5
    Pečeme dorůžova zhruba půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.