Brambory zapečené se slanečky I
55 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1kilogramBrambory vařené
- 3kusySlaneček
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slanečky vymáčíme, stáhneme, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Uvařené brambory nakrájíme na plátky.
- 3Mísu vymastíme máslem a střídavě vkládáme tenké vrstvy brambor. Jen mírně solíme. Na ně dáme vrstvu slanečků a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstva musí být z brambor, které pokropíme máslem.
- 4Vložíme do trouby a jakmile se začne péct, přilijeme mléko mírně osolené s rozšlehanými vejci a opět pokropíme máslem.
- 5Pečeme dorůžova zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.