Bratislavské hovězí plátky
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůOkurky nakládané
- 30gramůMrkev kořen
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
- 500mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme. Zprudka je opečeme po obou stranách na třetině tuku.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme ji na 2/3 tuku. Zalijeme vlažnou vodou, přidáme opečené maso a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
- 3Měkké plátky vyjmeme do čistého kastrolu. Šťávu částečně vydusíme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem ze zeleniny a mlékem a rozšleháme. Přidáme rajčatový protlak a za občasného promíchání provaříme.
- 4Před koncem varu přilijeme smetanu a přes hustý cedník omáčku procedíme na plátky masa.
- 5Oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a spolu s okurkami nakrájenými na nudličky a s hráškem přidáme do omáčky.
- 6Nakonec dochutíme solí a vše krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.