Bratislavské hovězí plátky

110 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme. Zprudka je opečeme po obou stranách na třetině tuku.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme ji na 2/3 tuku. Zalijeme vlažnou vodou, přidáme opečené maso a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
  • 3
    Měkké plátky vyjmeme do čistého kastrolu. Šťávu částečně vydusíme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem ze zeleniny a mlékem a rozšleháme. Přidáme rajčatový protlak a za občasného promíchání provaříme.
  • 4
    Před koncem varu přilijeme smetanu a přes hustý cedník omáčku procedíme na plátky masa.
  • 5
    Oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a spolu s okurkami nakrájenými na nudličky a s hráškem přidáme do omáčky.
  • 6
    Nakonec dochutíme solí a vše krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.