Bratislavský plněný vepřový bůček
55 min.
Ingredience
- 800gramůVepřový bok
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín mletý
- 0,3decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1201 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
114 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
20 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Housky nakrájíme na kostičky, v míse je pokropíme mlékem, přimícháme změklé máslo a vajíčko. Směs dochutíme muškátovým oříškem a osolíme.
- 2Vepřový bůček omyjeme, osušíme a vyřízneme v něm větší kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami. Pak bůček osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče kůží dolů. Do pekáče nalijeme pivo a maso pečeme v středně vyhřáté troubě do poloměkka. Pak bůček obrátíme, kůži nařežeme, osolíme a dopečeme. V průběhu pečení maso občas přelijeme, případně podle potřeby doléváme vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme z pekáče a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme.
- 4Porce masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.