Bratislavský plněný vepřový bůček

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1201 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
114 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
20 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Housky nakrájíme na kostičky, v míse je pokropíme mlékem, přimícháme změklé máslo a vajíčko. Směs dochutíme muškátovým oříškem a osolíme.
  • 2
    Vepřový bůček omyjeme, osušíme a vyřízneme v něm větší kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami. Pak bůček osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče kůží dolů. Do pekáče nalijeme pivo a maso pečeme v středně vyhřáté troubě do poloměkka. Pak bůček obrátíme, kůži nařežeme, osolíme a dopečeme. V průběhu pečení maso občas přelijeme, případně podle potřeby doléváme vodu.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme z pekáče a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme.
  • 4
    Porce masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.