Bretaňská omáčka
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůOmáčka rajčatová
- 300mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 60gramůKarotka
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 30gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, rozmícháme a smažíme do zhnědnutí. Stále mícháme, aby se jíška nepřipalovala. Do jíšky přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem a tymiánem, přisypeme karotku, kterou jsme pokrájeli na menší kousky. Vaříme odkryté asi hodinu. Podléváme jen tolik, aby se vývar vyvařil asi o polovinu.
- 2Po hodině přidáme rajčatovou omáčku, víno, prolisovaný česnek a posekanou petržel. Povaříme ještě 10 minut. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.