Bretaňská omáčka

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, rozmícháme a smažíme do zhnědnutí. Stále mícháme, aby se jíška nepřipalovala. Do jíšky přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem a tymiánem, přisypeme karotku, kterou jsme pokrájeli na menší kousky. Vaříme odkryté asi hodinu. Podléváme jen tolik, aby se vývar vyvařil asi o polovinu.
  • 2
    Po hodině přidáme rajčatovou omáčku, víno, prolisovaný česnek a posekanou petržel. Povaříme ještě 10 minut. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.