Bretaňský far

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky omyjeme a necháme namočené ve vodě asi 1 hodinu.
  • 2
    V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Vyhloubíme důlek, přidáme vejce a za stálého šlehání přiléváme mléko. Vzniklé řídké těsto ochutíme koňakem a necháme 1 hodinu odpočinout.
  • 3
    Kameninovou nádobu (nebo plech) vymažeme máslem, na dno urovnáme okapané vypeckované švestky a zalijeme připraveným těstem. Povrch poklademe vločkami másla.
  • 4
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.