Bretaňský far
65 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůŠvestky sušené
- 200gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr krupice
- 1lžíceMartell cognac
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky omyjeme a necháme namočené ve vodě asi 1 hodinu.
- 2V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Vyhloubíme důlek, přidáme vejce a za stálého šlehání přiléváme mléko. Vzniklé řídké těsto ochutíme koňakem a necháme 1 hodinu odpočinout.
- 3Kameninovou nádobu (nebo plech) vymažeme máslem, na dno urovnáme okapané vypeckované švestky a zalijeme připraveným těstem. Povrch poklademe vločkami másla.
- 4Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.