Bretaňský koláč
70 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2lžíceRum
- 250gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 1lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cukr se špetkou soli a 4 žloutky metličkou ušleháme dohladka. Máslo rozmícháme na pastu a přidáme do směsi. Přilijeme rum a postupně za stálého míchání přidáváme mouku.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Těsto vlijeme do rozvírací dortové formy a stěrkou uhladíme. Zbylé žloutky rozšleháme v mléce a štětcem koláč jimi potřeme. Vidličkou můžeme vytvořit na povrchu ornamenty.
- 4Vložíme do trouby a pečeme 45minut.
- 5Hotový koláč vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.