Brioška z Nanterre
65 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 50mililitrůVoda pitná
- 375gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
68 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a pak vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.
- 2Těsto vrátíme do mísy a přidáme máslo a pět rozšlehaných vajec. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto potom vyklopíme na pomoučený stůl a znovu pět minut hněteme. Máslem vymažeme formu na chléb.
- 3Těsto rozdělíme na cca 8 kusů a z každé části vytvarujeme jednu kouli. Ty naskládáme do formy na chléb tak, aby zaplnily dvě řady a zároveň se navzájem dotýkaly.
- 4Pak už jen stačí 40 minut počkat, dokud briošky nedokynou a pomazat rozšlehanými vejci. Pečeme 35 minut v troubě při teplotě 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.