Brioškový chléb s kandovaným ovocem
205 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 5gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůChlebový kvásek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr třtinový
- 650gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 3mililitryTresť vanilková
- 40gramůTřešně kandované
- 40gramůZázvor kandovaný
- 40gramůKandovaná pomerančová kůra
- 40gramůMeruňky sušené
- 6gramůSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, přidáme rozměklé máslo, sůl, třtinový cukr, mouku, vanilkovou tresť, mletou skořici a směs kandovaného ovoce( třešně, pomerančová kůra, zázvor, meruňky) a nakonec vmícháme kvásek. Přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.