Brioškový nákyp
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrozinky
- 5gramůKandovaná pomerančová kůra
- 125gramůCukr moučkový
- 250gramůChléb celozrnný pšeničný
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Mléko nalijeme do hrnce a přidáme rozpůlený vanilkový lusk, dáme ohřát až téměř k varu.
- 2Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka.
- 3Zapékací nádobu vymažemé máslem a přelijeme do ní mléčnou směs.
- 4Chleba nakrájíme na krajíčky a ponoříme do mléčné směsi, krajíce se mezi sebou lehce překrývají.
- 5Posypeme rozinkami a pomerančovou kůrou a dáme zapéct ve vodní lázni při 220 °C na 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.