Brioškový nákyp

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko nalijeme do hrnce a přidáme rozpůlený vanilkový lusk, dáme ohřát až téměř k varu.
  • 2
    Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka.
  • 3
    Zapékací nádobu vymažemé máslem a přelijeme do ní mléčnou směs.
  • 4
    Chleba nakrájíme na krajíčky a ponoříme do mléčné směsi, krajíce se mezi sebou lehce překrývají.
  • 5
    Posypeme rozinkami a pomerančovou kůrou a dáme zapéct ve vodní lázni při 220 °C na 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.