Briošky
40 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
- 180mililitrůMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1kusDroždí sušené
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na posypání
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2Všechny ingredience, počínaje od tekutých, dáme do pekárny a zvolíme program „těsto“.
- 3Hotové těsto rozdělíme na kousky a tvoříme briošky. A na válu necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.
- 4V předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené briošky necháme vychladnout na tácu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.