Briošky jako příloha
105 min.

Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2špetkySůl
- 20gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSůl hrubozrnná
- 1lžíceMák - semena
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, necháme na teple vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme, žloutky rozmícháme ve zbylém vlažném mléce.
- 2Do mísy prosejeme mouku hladkou i hrubou, při okraji vsypeme sůl, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutky, tuk, vykynutý kvásek, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto vykynout zhruba hodinu.
- 3Poté na vále vytvoříme váleček, z něj odkrajujeme kousky a tvarujeme bochánky. Ty klademe na vymazaný plech, necháme ještě dvacet minut kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme hrubou solí a mákem. Pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, dokud briošky nezezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.