Briošky plněné čokoládou
110 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 50gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůDroždí sušené
- 100gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku a sušené droždí, hnětením vypracujeme na hladké těsto. Tabulku čokolády rozlámeme na proužky a každý zabalíme do kusu těsta, které jsme rozdělili na 5 dílů. Hotové briošky rozložíme na plech, necháme hodinu kynout. Pečeme 20 minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.