Britský smetanový dezert
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůPiškoty dětské kulaté
- 100gramůDžem jahodový
- 250mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 300gramůJahody zahradní
- 150gramůMaliny
- 50gramůMandle
- 1,5litrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vaječný krém si připravíme tak, že do hrnce nalijeme 1 litr smetany a dáme ohřát na sporák. V misce rozšleháme žloutky, celá vejce a cukr.
- 2Když smetana dosáhne bodu varu, hrnec sundáme ze sporáku a za stálého míchání přidáváme vaječnou směs.
- 3Hrnec postavíme znovu na sporák a za stálého míchání necháme zhoustnout.
- 4Připravíme si větší skleněnou mísu, směs z hrnce do ní vlijeme, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme vychladnout.
- 5Vždy dva piškoty k sobě slepujeme jahodovým džemem a klademe na dno větší mísy. Na piškoty nalijeme mandlový likér a necháme vsáknout do piškotů. Na piškoty vrstvíme jahody a maliny a vše přelijeme zchladlým smetanovým krémem. Poté mísu zakryjeme a vložíme na 60 minut do chladničky.
- 6500 ml šlehačky ušleháme, z chladničky vyndáme ztuhlý dezert a zdobíme ho ušlehanou šlehačkou. Povrch posypeme najemno nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.