Britský smetanový dezert

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vaječný krém si připravíme tak, že do hrnce nalijeme 1 litr smetany a dáme ohřát na sporák. V misce rozšleháme žloutky, celá vejce a cukr.
  • 2
    Když smetana dosáhne bodu varu, hrnec sundáme ze sporáku a za stálého míchání přidáváme vaječnou směs.
  • 3
    Hrnec postavíme znovu na sporák a za stálého míchání necháme zhoustnout.
  • 4
    Připravíme si větší skleněnou mísu, směs z hrnce do ní vlijeme, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme vychladnout.
  • 5
    Vždy dva piškoty k sobě slepujeme jahodovým džemem a klademe na dno větší mísy. Na piškoty nalijeme mandlový likér a necháme vsáknout do piškotů. Na piškoty vrstvíme jahody a maliny a vše přelijeme zchladlým smetanovým krémem. Poté mísu zakryjeme a vložíme na 60 minut do chladničky.
  • 6
    500 ml šlehačky ušleháme, z chladničky vyndáme ztuhlý dezert a zdobíme ho ušlehanou šlehačkou. Povrch posypeme najemno nasekanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.