Bröslerdäpfelteig

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůBrambory vařené
    • 1lžíceSůl
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
425 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme.
  • 2
    Postupně k nim přisypáváme mouku a osolíme.
  • 3
    Uhněteme těsto a tvoříme z něj kulaté knedlíky (nesmíme na těsto příliš tlačit).
  • 4
    Vaříme ve slané vodě 20-25 minut dle velikosti knedlíků.
  • 5
    Do těsta můžeme také přidat 50 g přepuštěného másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.