Broskev zapečená s vdolečkem
60 min.
Ingredience
- Těsto
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyCukr krupice
- 45gramůMáslo čerstvé
- 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyBroskve
- 2gramyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Broskve spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ve větší míse obalíme v mouce a cukru. Lžící přendáme broskve do 4 zapékacích misek.
- 2Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, máslem a smetanou. Vytvoříme tuhé těsto, které vyválíme na plát silný 2 cm. Tvořítkem vykrojíme 4 kolečka o průměru 5 mm, menší než zapékací miska. Kolečka položíme na broskve a lehce je potřeme smetanou. Misky dáme na plech, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 - 20 minut.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.