Broskev zapečená s vdolečkem

60 min.

Ingredience

  • Těsto
    • 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 45gramůMáslo čerstvé
    • 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
    • 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 4kusyBroskve
    • 2gramyCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ve větší míse obalíme v mouce a cukru. Lžící přendáme broskve do 4 zapékacích misek.
  • 2
    Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, máslem a smetanou. Vytvoříme tuhé těsto, které vyválíme na plát silný 2 cm. Tvořítkem vykrojíme 4 kolečka o průměru 5 mm, menší než zapékací miska. Kolečka položíme na broskve a lehce je potřeme smetanou. Misky dáme na plech, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 - 20 minut.
  • 3

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.