Broskve a maliny s drobenkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky, pak je nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je do zapékací mísy o velikosti 25x15 cm.
  • 2
    Maliny propláchneme, necháme okapat a dáme na broskve.
  • 3
    Smícháme mouku, cukr a muškátový oříšek. Do směsi zapracujeme máslo, až vznikne jemná drobenka, kterou nasypeme na ovoce.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut, až je drobenka zlatavá. Podáváme horké s jogurtem, zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.