Broskve a maliny s drobenkou
40 min.
Ingredience
- 4kusyBroskve
- 130gramůMaliny
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůJogurt bílý
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky, pak je nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je do zapékací mísy o velikosti 25x15 cm.
- 2Maliny propláchneme, necháme okapat a dáme na broskve.
- 3Smícháme mouku, cukr a muškátový oříšek. Do směsi zapracujeme máslo, až vznikne jemná drobenka, kterou nasypeme na ovoce.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut, až je drobenka zlatavá. Podáváme horké s jogurtem, zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.