Broskve dušené v růžovém víně

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V širším teflonovém hrnci smícháme vodu, víno, cukr, bobkové nebo muškátové listy a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu.
  • 2
    Broskve ponoříme na 15 sekund do vařící vody, ihned je přendáme do studené vody, vyjmeme a oloupeme.
  • 3
    Nato je vložíme do směsi v hrnci, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a 5 - 10 minut dusíme, občas hrncem zatřeseme.
  • 4
    Naběračkou přendáme broskve i se šťávou do mísy, zakryjeme, necháme 6 hodin (nebo i přes noc) v lednici.
  • 5
    Před podáním odstraníme lístky koření. Broskve servírujeme v miskách s trochou šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.