Broskve dušené v růžovém víně
35 min.
Ingredience
- 600mililitrůVíno růžové
- 8kusůBobkový list
- 75gramůCukr krupice
- 6kusůBroskve
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V širším teflonovém hrnci smícháme vodu, víno, cukr, bobkové nebo muškátové listy a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu.
- 2Broskve ponoříme na 15 sekund do vařící vody, ihned je přendáme do studené vody, vyjmeme a oloupeme.
- 3Nato je vložíme do směsi v hrnci, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a 5 - 10 minut dusíme, občas hrncem zatřeseme.
- 4Naběračkou přendáme broskve i se šťávou do mísy, zakryjeme, necháme 6 hodin (nebo i přes noc) v lednici.
- 5Před podáním odstraníme lístky koření. Broskve servírujeme v miskách s trochou šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.