Broskve naložené s medem a rumem
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyBroskve
- 750gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 250gramůMed včelí
- 8lžicRum
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
5 g
Cukr
121 g
Postup přípravy
- 1Zralé, ale tvrdé broskve spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic. Ve vodě rozmícháme cukr s medem a povaříme.
- 2Vychladlým roztokem zalijeme broskve. Několik pecek oloupeme a rozdrtíme. Do každé sklenice přidáme část a přilijeme 2 lžíce rumu. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.