Broskve s jahodovou pěnou

30 min.
Francie

Ingredience

    • 300gramůBroskve
    • 300mililitrůZmrzlina jahodová
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50mililitrůSherry brandy
    • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 15gramůCukr moučkový
    • 60mililitrůCuracao
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve spaříme horkou vodou, ihned ponoříme do studené vody, vyjmeme, oloupeme, rozkrojíme napůl, vyjmeme pecky, půlky broskví vložíme do misky, zalijeme brandy a likérem. přisypeme trochu cukru a necháme odležet.
  • 2
    Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, přimícháme smetanu a vyšleháme do pěny. Dáme na mrazák.
  • 3
    Do vychlazených pohárků naporcujeme mraženou pěnu, na ni položíme okapané broskve, zakápneme ještě curacaem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.