Broskve s jahodovou pěnou
30 min.
Ingredience
- 300gramůBroskve
- 300mililitrůZmrzlina jahodová
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůSherry brandy
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 15gramůCukr moučkový
- 60mililitrůCuracao
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Broskve spaříme horkou vodou, ihned ponoříme do studené vody, vyjmeme, oloupeme, rozkrojíme napůl, vyjmeme pecky, půlky broskví vložíme do misky, zalijeme brandy a likérem. přisypeme trochu cukru a necháme odležet.
- 2Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, přimícháme smetanu a vyšleháme do pěny. Dáme na mrazák.
- 3Do vychlazených pohárků naporcujeme mraženou pěnu, na ni položíme okapané broskve, zakápneme ještě curacaem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.