Broskve s vanilkou

30 min.
Francie

Ingredience

    • 300gramůBroskve
    • 100mililitrůSirup Golden
    • 50mililitrůLikér pomerančový
    • 10mililitrůTresť vanilková
    • 200mililitrůZmrzlina jahodová
    • 200mililitrůZmrzlina vanilková
    • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 60gramůPiškoty dětské kulaté
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve spaříme, oloupeme, vypeckujeme a rozkrojíme napůl. Půlky broskví vĺožíme do misky. Sirup promícháme s likérem, vanilkovou esencí a zalijeme jím broskve v misce. Necháme uležet.
  • 2
    Vanilkovou a jahodovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přilijeme višňový likér, smetanu na šlehání a vyšleháme pěnu. Dáme na chvíli do mrazáku.
  • 3
    Do pohárků rozdělíme porce mražené pěny, navrch položíme okapané broskve a posypeme drcenými piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.