Broskve s vanilkou
30 min.
Ingredience
- 300gramůBroskve
- 100mililitrůSirup Golden
- 50mililitrůLikér pomerančový
- 10mililitrůTresť vanilková
- 200mililitrůZmrzlina jahodová
- 200mililitrůZmrzlina vanilková
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůPiškoty dětské kulaté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Broskve spaříme, oloupeme, vypeckujeme a rozkrojíme napůl. Půlky broskví vĺožíme do misky. Sirup promícháme s likérem, vanilkovou esencí a zalijeme jím broskve v misce. Necháme uležet.
- 2Vanilkovou a jahodovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přilijeme višňový likér, smetanu na šlehání a vyšleháme pěnu. Dáme na chvíli do mrazáku.
- 3Do pohárků rozdělíme porce mražené pěny, navrch položíme okapané broskve a posypeme drcenými piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.