Broskve se zmrzlinou a smetanovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 2kusyBroskve
- 80gramůZmrzlina vanilková
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 1kusCukr vanilka
- 0,5lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a dvě poloviny necháme stranou. Zbylé poloviny broskví rozmixujeme. Rozmixované pyré zahřejeme, přilijeme mandlový likér, prohřejeme a vlijeme smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem. Před podáváním do omáčky přidáme zelený pepř. Na talířky upravíme broskve, vanilkovou zmrzlinu a vše přelijeme vychladlou smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.