Broskve se zmrzlinou a smetanovou omáčkou

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyBroskve
    • 80gramůZmrzlina vanilková
    • 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50mililitrůLikér mandlový - Amaretto
    • 1kusCukr vanilka
    • 0,5lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a dvě poloviny necháme stranou. Zbylé poloviny broskví rozmixujeme. Rozmixované pyré zahřejeme, přilijeme mandlový likér, prohřejeme a vlijeme smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem. Před podáváním do omáčky přidáme zelený pepř. Na talířky upravíme broskve, vanilkovou zmrzlinu a vše přelijeme vychladlou smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.