Broskve se zmzlinou

30 min.
Francie

Ingredience

    • 300gramůBroskve
    • 15gramůCukr moučkový
    • 50mililitrůSherry brandy
    • 10mililitrůTresť vanilková
    • 450mililitrůZmrzlina jahodová
    • 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 90mililitrůPoleva cukrářská bílá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozřízneme napůl, vypeckujeme, půlky broskvi vložíme do misky, posypeme cukrem a zakapeme brandy.
  • 2
    Jahodovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přimícháme do ní vanilkovou esenci, šlehačku a tímto krémeme naplníme pohárky. Navrch dáme vždy půlku broskve a polijeme polevou.
  • 3
    Podáváme velmi vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.