Broskve se zmzlinou
30 min.
Ingredience
- 300gramůBroskve
- 15gramůCukr moučkový
- 50mililitrůSherry brandy
- 10mililitrůTresť vanilková
- 450mililitrůZmrzlina jahodová
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 90mililitrůPoleva cukrářská bílá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozřízneme napůl, vypeckujeme, půlky broskvi vložíme do misky, posypeme cukrem a zakapeme brandy.
- 2Jahodovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přimícháme do ní vanilkovou esenci, šlehačku a tímto krémeme naplníme pohárky. Navrch dáme vždy půlku broskve a polijeme polevou.
- 3Podáváme velmi vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.