Broskve v karamelu a rumové omáčce
25 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr třtinový
- 4kusyBroskve
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60mililitrůRum
- 100gramůCukr krupice
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme a rozpůlíme, zbavíme pecky.
- 2Máslo rozpustíme s třtinovým cukrem, do cukrové hmoty dáme řezem dolů broskve a zahříváme až do zkaramelizování, poté otočíme a necháme máčet ještě dalších 5 minut. Broskve poté rozdělíme na talíře. Vejce, žloutky, rum, cukr a citronovou šťávu šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí, cca 5 minut. Omáčka se nesmí začít vařit! Rumovou omáčkou přelijeme zkaramelizované broskve a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.