Broskve v karamelu a rumové omáčce

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve omyjeme a rozpůlíme, zbavíme pecky.
  • 2
    Máslo rozpustíme s třtinovým cukrem, do cukrové hmoty dáme řezem dolů broskve a zahříváme až do zkaramelizování, poté otočíme a necháme máčet ještě dalších 5 minut. Broskve poté rozdělíme na talíře. Vejce, žloutky, rum, cukr a citronovou šťávu šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí, cca 5 minut. Omáčka se nesmí začít vařit! Rumovou omáčkou přelijeme zkaramelizované broskve a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.