Broskve v rumu
35 min.
Ingredience
- 2kilogramyBroskve
- 2litryVoda pitná
- 700gramůCukr krupice
- 6decilitrůRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
5 g
Cukr
142 g
Postup přípravy
- 1Broskve naskládáme do misky. V hrnci svaříme vodu a přelijeme ní broskve v misce. Necháme vychladnout, nepůlíme, ale oloupeme a necháme v celku.
- 2Celé broskve naskládáme do větších sklenic, zasypeme cukrem, zalijeme rumem a sklenice zavíčkujeme. Čtyři dny sklenice obracíme víčkem dolů, aby se cukr roztopil rovnoměrně. Následovně sklenice odložíme na chladné a tmavé místo, kde je uskladňujeme delší dobu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.