Broskvová polévka

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 1litrMléko plnotučné
    • 600gramůBroskve
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 3/4 litru vařícího mléka pomalu zamícháme škrobovou moučku, kterou jsme si rozmíchali ve 1/4 litru mléka spolu s citronovou nastrouhanou kůrou. Povaříme ještě 2-3 minuty, odstavíme z vařiče a necháme vychladnout.
  • 2
    Oloupané broskve pokrájíme na kostičky, vložíme do mléčné studené polévky, osladíme podle chuti a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.