Broskvová polévka se sněhem z bílků
30 min.
Ingredience
- 500gramůBroskve
- 2lžičkyCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 40gramůSolamyl
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 200gramůPiškoty dětské kulaté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, osladíme a přivedeme k varu. Broskve zbavíme pecek a ve sladké vodě podusíme asi 5 minut. Broskve vyndáme a nakrájíme na slabé nudličky. Vodu z dušení smícháme s mlékem a přivedeme k varu. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce mléka a vaříme asi jen 2 minuty. Hrnec odstavíme.
- 2Z bílků ušleháme sníh, který pomalu vmícháváme do horké polévky tak dlouho, až téměř vychladne. Přidáme nudličky broskví a dáme vychladit do lednice.
- 3Podáváme s dětskými piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.