Broskvová polévka se sněhem z bílků

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu, osladíme a přivedeme k varu. Broskve zbavíme pecek a ve sladké vodě podusíme asi 5 minut. Broskve vyndáme a nakrájíme na slabé nudličky. Vodu z dušení smícháme s mlékem a přivedeme k varu. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce mléka a vaříme asi jen 2 minuty. Hrnec odstavíme.
  • 2
    Z bílků ušleháme sníh, který pomalu vmícháváme do horké polévky tak dlouho, až téměř vychladne. Přidáme nudličky broskví a dáme vychladit do lednice.
  • 3
    Podáváme s dětskými piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.