Broskvová šarlota

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
685 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    U cukrářských piškotů seřízeneme na jedné straně konce a klademe je po obvodu a na dno dortové formy. Broskve scedíme, 3 půlky broskví odložíme na stranu a zbytek pokrájíme na malé kousky.
  • 2
    Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve vodě, poté ji vymačkáme a za stálého míchání rozpustíme v troše broskvové šťávy. Necháme zchladnout.
  • 3
    V míse ušleháme dotuha šlehačku, potom do ní přimícháme na kousky pokrájené broskve a už tuhnoucí broskvovou hmotu se želatinou. Vše důkladně promícháme a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
  • 4
    Potom polovinu broskvového krému rozprostřeme na piškoty, uhladíme, na hmotu navrstvíme opět piškoty a potřeme druhou polovinou krému. Povrch dohladka uhladíme a zdobíme plátky broskví a piniovými
  • 5
    oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.