Broskvová šarlota
30 min.
Ingredience
- 250gramůPiškoty cukrářské
- 400gramůKompot broskvový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceOříšky piniové
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
685 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1U cukrářských piškotů seřízeneme na jedné straně konce a klademe je po obvodu a na dno dortové formy. Broskve scedíme, 3 půlky broskví odložíme na stranu a zbytek pokrájíme na malé kousky.
- 2Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve vodě, poté ji vymačkáme a za stálého míchání rozpustíme v troše broskvové šťávy. Necháme zchladnout.
- 3V míse ušleháme dotuha šlehačku, potom do ní přimícháme na kousky pokrájené broskve a už tuhnoucí broskvovou hmotu se želatinou. Vše důkladně promícháme a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
- 4Potom polovinu broskvového krému rozprostřeme na piškoty, uhladíme, na hmotu navrstvíme opět piškoty a potřeme druhou polovinou krému. Povrch dohladka uhladíme a zdobíme plátky broskví a piniovými
- 5oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.