Broskvové muffiny
60 min.
Ingredience
- 130gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 380gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůČokoláda hořká
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 6kusůBroskve
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nahrubo je nastrouháme do misky a spolu s moučkovým i vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého tření přidáváme vejce. Následně přisypáváme prosátou mouku s kypřicím práškem.
- 2Muffinový plech nebo muffinové formičky vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Čokoládu nakrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do šestnáctí vymazaných formiček. Do dvou třetin naplníme připraveným těstem, na povrch položíme půlku broskve.
- 3Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 25 - 30 minut. Upečené muffiny necháme mírně vychladnout ve formičkách, vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.