Broskvové muffiny

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nahrubo je nastrouháme do misky a spolu s moučkovým i vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého tření přidáváme vejce. Následně přisypáváme prosátou mouku s kypřicím práškem.
  • 2
    Muffinový plech nebo muffinové formičky vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Čokoládu nakrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do šestnáctí vymazaných formiček. Do dvou třetin naplníme připraveným těstem, na povrch položíme půlku broskve.
  • 3
    Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 25 - 30 minut. Upečené muffiny necháme mírně vychladnout ve formičkách, vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.