Broskvové pyré s kiwi omáčkou
15 min.
Ingredience
- 80gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 450gramůBroskve
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4centilitryLikér broskvový
- 3kusyKiwi
- 25gramůMed včelí
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 2centilitrySirup Monin - mátový
- 1lžíceMáta
- 3plátkyŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Slijeme broskve a šťávu zachytíme. Broskve s trochou šťávy rozmixujeme. Ušleháme žloutky a práškový cukr do pěny. Želatinu namočíme do studené vody. Odměříme 250 ml broskvové šťávy a zahřejeme. Přidáme dobře vymačkanou želatinu a rozmícháme. Vmícháme žloutkový krém. Ušleháme pevnou šlehačku, přidáme ji do vychlazeného pyré. Ochutíme broskvovým likérem a uložíme do chladu. Oloupeme a rozmixujeme kiwi. Promícháme je s medem, citronovou šťávou a mátovým sirupem. Z vychlazeného krému vykrájíme noky, upravíme je na talířky a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvé máty.
- 2
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.