Broskvové řezy
70 min.
Ingredience
- 525gramůMouka polohrubá
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 220gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBroskve
- 10gramůCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do pečiva. Oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky se 120 g cukru a s máslem. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva vmícháme do žloutků utřených s cukrem a máslem.
- 2Troubu předehřejeme na 180°C. Do bílků přidáme 1 polévkovou lžíci vlažné vody (sníh je více našlehán) a ušleháme sníh. Vzniklý sníh opatrně po lžících vmícháme do těsta.
- 3Na máslem vymazaný vyšší plech nalijeme těsto. Povrch poklademe kompotovanými broskvemi a dáme péci na cca 30 minut.
- 4Po upečení krájíme na řezy a posypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.