Broskvové řezy

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva. Oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky se 120 g cukru a s máslem. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva vmícháme do žloutků utřených s cukrem a máslem.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180°C. Do bílků přidáme 1 polévkovou lžíci vlažné vody (sníh je více našlehán) a ušleháme sníh. Vzniklý sníh opatrně po lžících vmícháme do těsta.
  • 3
    Na máslem vymazaný vyšší plech nalijeme těsto. Povrch poklademe kompotovanými broskvemi a dáme péci na cca 30 minut.
  • 4
    Po upečení krájíme na řezy a posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.