Broskvovo–jahodový džem s kiwi

48 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté broskve vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu a za stálého míchání na prudkém ohni povaříme 8 minut.
  • 2
    Potom přimícháme omyté a očištěné jahody a půlku želírovacího cukru. Za stálého míchání povaříme 10 minut, do rozpuštění cukru. Vmícháme oloupané a na tenké plátky nakrájené kiwi, zbytek cukru a opět za stálého míchání povaříme asi 10 minut.
  • 3
    Horký džem rozlijeme do teplých skleníček, které ihned víčky uzavřeme. Obrátíme je víčky dolu, potom skleníčky převrátíme a necháme vychladnout. Uskladníme do suché a chladné místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.