Broskvovo–jahodový džem s kiwi
48 min.
Ingredience
- 600gramůBroskve
- 1decilitrVoda pitná
- 300gramůJahody zahradní
- 6kusůKiwi
- 20gramůCukr vanilka
- 600gramůCukr želírovací
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté broskve vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu a za stálého míchání na prudkém ohni povaříme 8 minut.
- 2Potom přimícháme omyté a očištěné jahody a půlku želírovacího cukru. Za stálého míchání povaříme 10 minut, do rozpuštění cukru. Vmícháme oloupané a na tenké plátky nakrájené kiwi, zbytek cukru a opět za stálého míchání povaříme asi 10 minut.
- 3Horký džem rozlijeme do teplých skleníček, které ihned víčky uzavřeme. Obrátíme je víčky dolu, potom skleníčky převrátíme a necháme vychladnout. Uskladníme do suché a chladné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.